Hvad betyder det egentlig at være grounded? Altså det er jo noget med at have jordforbindelse.  Hvis du bevæger dig for meget i de højere energilag så mister man jo af og til fodfæstet. Det kan være en god ting, da der sker en udvikling her. Du flytter dig.

Engang imellem skal man dog lige tage afbræk. Lukke for alle ideerne og tankerne og bare “være”. Det er ikke altid så nemt, som det måske lyder.

Sjælen bor i din krop og de to elementer er tæt forbundet. Så dit “hjem” skal være i balance. Din krop skal kunne trække vejret.

Det er meget ligesom meditation – det er noget man kan lære.

Prøv evt. dette

Sæt dig på en stol, med helt rank ryg. Sæt begge fødder fladt på gulvet. Læg dine hænder på lårene – eventuelt med håndfladen opad, hvis du synes det er rart. Har du nogle meditations -eller grounding krystaller kan du også sidde med dem i hænderne. Eller lægge dem mellem dine fødder.

Luk øjnene og forestil dig, at dine fødder simpelthen slår rødder ned i jorden og forbinder sig med den energi, der er i jorden. Mærk hvordan det føles, at dine fødder bliver meget solidt placeret i gulvet.

Imens du tænker på dette, kan du fokusere på din vejrtrækning. Prøv at forestille dig, at din vejrtrækning skal helt ned og nå jorden som du berører med dine rødder. Så når du trækker vejret dybt ind, så trækker du det helt op fra jordens indre. Når du langsomt puster luften ud, laver du en vekselvirkning og luften når ned til rødderne oppefra.

Sid så sådan, indtil du mærker en indre ro. Du er nu grounded.

På billedet ses et særligt smukt mos agat hjerte, som jeg har haft en tur med i skoven. Du kan se trætoppene ovenover som afspejles i krystallen. 

Mosagat er tæt forbundet med naturen, og den energi den udståler kan stabilisere dig og lade dig mærke balancen i dit indre. Den hjælper dig, når du har brug for jordforbindelse, og når du har brug for at komme i ligevægt med dig selv. Du kan finde hjerterne her: Mosagat hjerte