Fisken

Fisken er særligt empatisk, hvilket er et af de mest udtalte og enestående træk. Den fremstående empatiske sans betyder, at fisken altid formår at sætte sig i andres sted, hvilket er en stor styrke. Dog kan det også være en ulempe, da en sådan medfølelse kan være slidsom – en fisk tager nemlig alt ind, også de tunge og svære følelser, og dette kan være en byrde at bære, da det også tærer på fiskens egen energi.

Dermed er en af fiskens udfordringer at skærme sig selv, så den ikke tager al smerte på egne skuldre, men kan hjælpe og støtte uden at give kald på egenomsorg. 

Relationelt trives fisken godt i omgivelser, der er kendte og stabile. Fisken vil desuden have gavn af en struktureret hverdag, der kan give den nødvendige ro. Når man har et rigt og påvirkeligt følelsesliv, vil stramme rammer ofte være gavnligt og rekreativt.

Den empatiske fisk trives ofte i professioner, hvor en veludviklet empati er højt værdsat – det være sig eksempelvis sygeplejerske, omsorgsmedarbejder, læge, socialrådgiver, mv.

De stjernetegn, der matcher fisken bedst i kærlighedsrelationer, er skorpionen og krebsen.

Pink fisk til stjernetegn
jomfruens stjernetegn

Jomfruen

Jomfruen har et harmonisk gemyt, og vil i langt de fleste situationer udvise en afbalanceret opførsel. Nogle vil måske endda opleve jomfruen som værende irriterende fornuftig – men husk, at det for det meste er et misundelsesværdigt karaktertræk at være et skridt foran! Det gælder eksempelvis økonomi, en struktureret hverdag og et udpræget opryddet og rengjort hjem.

Jomfruens hjerte er både stort og varmt, og en jomfru har et næsten overvældende omsorgsgen – derfor skal jomfruen også passe på, da der er risiko for, at de mere egoistiske individer på jomfruens vej potentielt vil udnytte den velvillighed, som jomfruen møder dem med.

I arbejdsøjemed vil en jomfru – ikke overraskende – være særdeles organiseret, og i opgaveløsningen er der ikke noget, der bliver overladt til tilfældighederne. Den udtalte medmenneskelighed gør jomfruen oplagt til at varetage arbejde, der har med andre mennesker at gøre. Derudover er arbejde med administrativ karakter også velvalgt for en jomfru.

Med jomfruens trofaste, indfølende og harmoniske væsen, er kærlighedsrelationer med ethvert andet stjernetegn være  muligt Dog vil  sandsynligheden for et længerevarende forhold være størst med en stenbuk eller en tyr.

Løven

Løven har et naturligt lederinstinkt, der kommer til udtryk i alt hverdagsligt, stort som småt – det være sig eksempelvis på arbejdspladsen, i ægteskabet eller kæresteforholdet eller i familielivet.

En løve kan bedst lide at være den, der dikterer og styrer slagets gang, og løven vil helst have det sidste ord.

Det er vigtigt for løven at være i stand til at forsørge sine nære og kære økonomisk, hvorfor penge har en vis betydning. Velstand er vigtigt, men løven er langt fra nærig.

Nogle mennesker kan fejlagtigt opleve løven som værende arrogant eller lidt af en vigtigper – det er dog langt fra sandheden. Løven har selvtilliden i orden, og det er dét, der kommer til udtryk i deres opførsel. Deres væremåde er ikke overlegen, de er blot bevidste om eget værd.

På arbejdspladsen er løven selvstændig, dominant og tænker gerne ud af boksen. Med løvens selvtillid og selvstændighed er det oplagt at opstarte egen virksomhed,

 

Løvens stjernetegn
Tyrens billede på et skind

Tyren

Tyren har en udpræget viljestyrke, hvilket også tydeligt ses på den stædige tilgang i alle livets henseender. Har en tyr et mål for øje, forbliver vedkommende standhaftig og fokuseret.

Det er langt fra tilfældigt, at vedholdenhed er så fremstående et karaktertræk hos en tyr. En tyr er nemlig lidt af en livsnyder, der også gerne ser hverdagen præget af velvære og luksus – og for at nyde en livsstil med ekstra goder, må der være en stabil økonomi, hvor der er luft til forkælelse.

Der er næsten ingen grænser for, hvad en tyr vil gøre for sine nærmeste. Har du en tyr i din nære bekendtskabskreds eller i din familie, er du heldig – en tyr er nemlig loyal og villig til at gå den ekstra mil, også når tingene bliver svære.

Som arbejdsgiver er du også heldig, hvis du har en tyr i din fold. Tyren er nemlig perfektionistisk, og bruger mange kræfter på at gøre alle omkring sig glade og tilfredse – nogle gange lidt for meget. Derfor skal tyren også huske at passe på sig selv, da udbrændthed er en reel risiko.

Hvad kærlighedsrelationer angår, er det bedste match for en tyr en stenbuk eller en jomfru. En tyr er stabil og vil altid arbejde hårdt for, at et forhold består – i en tyr får du en livspartner, og ikke bare en flirt.

Vædderen

Vædderen har et helt unikt livsmod og en ukuelig optimisme. En vædder siger sjældent nej til nye udfordringer, især fordi der er et iboende selvværd, der overgår de flestes. Dette kan fejlagtigt opfattes som en udtalt overlegen og hoven opførsel, men det bunder blot i en stærk tiltro til egne evner.

En vædder trives bedst, når han eller hun er dukkeføreren – det skal helst være vædderen selv, der dikterer slagets gang. Dette betyder, at vædderen er et oplagt valg til eksempelvis en chefstilling, men i nære relationer afstedkommer det en risiko for uoverensstemmelser – vædderen har nemlig temperament og kan potentielt blive stridslysten.

Vædderen er nysgerrig og modig, og tager gerne en udfordring op – dette gør vædderen til et spændende bekendtskab, da tingene sjældent stagnerer. Der er næsten altid gang i nye projekter, og intet er umuligt.

I det professionelle liv vil en vædder tillige være ambitiøs og arbejdsom, og en vædder besidder tit en høj stilling.

Eftersom vædderen har en fyrig personlighed vil der være risiko for jalousi i et parforhold, og en kæreste eller ægtefælle skal være i stand til at rumme og håndtere dette. Et godt match til en vædder er skytten eller løven.

Vædderens stjernetegn
Krebs symbol stjernetegn

Krebsen

Krebsen trives bedst i trygge rammer og værdsætter både familieliv og venskabsbånd. Har man en krebs som nær relation, skal man føle sig heldig – krebsen er nemlig både trofast og nærværende, ligesom man altid kan forvente at få et reflekteret og ærligt svar. Krebsen er kompromisløs kommunikativt, også selvom sandheden kan være ilde hørt.

Er du krebs, skal du være opmærksom på, at din totale hengivenhed potentielt kan virke skræmmende på en partner. En krebs er også i dette henseende kompromisløs, og det vil derfor ofte være “alt eller intet”. Det betyder også, at når en krebs er indgået i et parforhold, vil han eller hun altid gå en ekstra mil for at værne om relationen. 

For en krebs vil det være en udtalt falliterklæring at gøre noget halvhjertet – dette gælder også i arbejdsregi. Krebsen er en stabil medarbejder, man altid kan regne med, ligesom krebsen altid vil yde sit bedste i en given situation.

En krebs er både hengiven og empatisk, hvorfor det vil være mest hensigtsmæssigt at være i et forhold med et solidt fundament. Her findes både tryghed og struktur, hvilket for en krebs er nøgleordene til et velfungerende parforhold. En fisk eller en skorpion er gode matches.

Skytte

En skytte vil som oftest foretrække, at der er plads til store armbevægelser og at kunne drømme frit, fantasifuldt og grænseløst. Følelsen af middelmådig stagnation er et skrækscenarie. Skytten vil gribe hver eneste dag og leve livet til fulde.

Hverdagen skal helst ikke blive for triviel for skytten. En skytte har det bedst, når det omkringliggende er omskifteligt. Nye udfordringer, bekendtskaber og miljøer er klart at foretrække. Dette er særligt tydeligt, når skytten vælger rejsedestinationer – hvad end det er inden- eller udenrigs, skal det udvide horisonten.

En skytte har det bedst, når han eller hun er omgivet af mennesker. Socialt samvær er for skytten en vigtig komponent i et helstøbt levet liv. Alle ses som spændende individer, og der er ikke noget eller nogen, der umiddelbart kan afskrække eller afskye. En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu. 

På jobbet er det mest optimale, at skytten har mange forskelligartede opgaver, og at hverdagen ikke er for rutinepræget. Desuden sætter skytten pris på, at han eller hun selv kan planlægge og præge arbejdsgangen, hvorfor det er oplagt at være freelancer.

Trods skyttens udprægede eventyrlyst og frygt for stagnation, vil skytten foretrække en rolig kæreste eller ægtefælle, og et godt match er eksempelvis vædderen eller løven.

Skyttens stjernetegn
vægt til stjernetegn

Vægten

Vægten er altid meget velovervejet og har desuden en stærk retfærdighedssans – handlinger skal være i overensstemmelse med etik og moral. Dette gælder når det omhandler vædderen selv, men i ligeså høj grad hvis beslutningerne primært har signifikant betydning for andre. Vægten sondrer ikke mellem småting i det hverdagslige og mere universel uretfærdighed – man både skal og bør opføre sig ordentligt. Det betyder også, at nogle kan opfatte vægten som værende ubeslutsom, fordi alting altid skal måles og vejes.

Vægten nyder at omgås andre mennesker, og deltager gladeligt i sociale begivenheder som spil og sport i det fri, fester, foreningsliv, m.m.

En afbalanceret hverdag er vigtig for en vægt. Der skal være harmoni mellem fordelingen af “professionel” og “privat”. Vægten er god til at opnå en sådan balance, hvorfor det også kan virke afsmittende på andre.

Når vægten skal vælge sti i sit professionelle liv, vil det ofte være et arbejde, hvor den udprægede sans for moral og etik kommer til rette – et oplagt eksempel er advokat. Dog vil det udtalte behov for retfærd altid komme til udtryk på en eller anden vis, uanset jobtitel.

I kærlighedsrelationer vil vægten matche bedst med enten en tvilling eller en vandmand.

Tvillingen

En tvilling har det bedst i tosomhed, hvorfor navnet på netop dette stjernetegn er særligt passende. Tvillingen nyder at være sammen med andre, og er både snakkesalig og selskabelig, ligesom en tvilling gerne er centrum for begivenheder. Det kan herved også udledes, at det kan være en større udfordring for tvillingen at være alene med sig selv i længere perioder.

Tvillinger flyver ofte som vinden blæser – de tenderer til en vis rastløshed, der ses ved udskiftning af eksempelvis arbejdspladser eller omgangskredse. Der er også et gran af selvcentrering i spil, da en tvilling helst investerer energi i relationer – personligt eller professionelt -, hvori der er elementer af egen vinding. Dette er dog ikke utvetydigt negativt, da det blot betyder, at tvillingen er meget fokuseret på selvudvikling.

En tvilling har særligt gode talegaver. Deres retoriske kompetencer giver dem store fordele i diskussioner og forhandlinger, og derfor er et af de oplagte karrieremæssige valg eksempelvis politik eller journalistik. Dog bliver tvillingen sjældent i samme stilling længere end nødvendigt er, hvis det ikke føles udfordrende eller udviklende.

Hvad kærligheden angår, vil den største chance for et velfungerende forhold formentlig være sammen med enten vægten eller vandmanden.

Tvillinger til stjernetegn
Skorpion stjernetegn

Skorpionen

Nogle mennesker vil opfatte skorpionen som en egocentrisk karakter, men det er ikke tilfældet – skorpionen er blot meget opmærksom på selvudvikling, egenomsorg og selvkontrol. Skorpionens nære og kære vil beskrive ham eller hende som hengiven og troværdig.

En skorpion er glad for fysiske aktiviteter og har et udpræget konkurrence gen. Skorpionen er derfor altid klar til at tage kampen op, og taber meget nødigt. En skorpion prioriterer alenetid, og han eller hun værdsætter at være uforstyrret i eget selskab.

Er du ven med en skorpion, er du heldig – de er nemlig både trofaste, omsorgsfulde og ærlige. Dog skal du være klar til at få sandheden råt for usødet, hvis du spørger en skorpion til råds – der er nemlig ikke noget filter.

En skorpion er god til at adskille følelser og fornuft, og du ser sjældent en skorpion miste besindelsen fordi han eller hun er labil. Derfor er en skorpion også en god sparringspartner, da vedkommende kan se tingene nøgternt.

Jobmæssigt gør skorpionen sig godt i stillinger, hvor det er vigtigt at holde hovedet koldt, bevare overblikket og træffe rationelle beslutninger, og oplagte jobmuligheder er eksempelvis i politiet eller lægeverdenen.

I kærlighedsrelationer matcher skorpionen særligt godt med krebsen eller fisken.

Stenbukken

Stenbukken er kendt for at være ambitiøs og målrettet, og de ved præcis, hvad de vil opnå i livet. Dette gør, at stenbukken ofte arbejder hårdt og længe for at nå deres mål, og de vil ofte prioritere deres karriere og professionelle ambitioner højt.

Som et jordtegn er stenbukken også kendt for at være praktisk og realistisk, og de vil ofte tage ansvar for deres handlinger og beslutninger. Dette kan dog også betyde, at stenbukken kan være lidt for kontrollerende og tilbageholdende, når det kommer til at tage risici eller prøve nye ting.

Stenbukken har også en stærk vilje og en tålmodighed til at vente på de resultater, de ønsker at opnå. Dette gør, at de ofte vil blive belønnet for deres hårde arbejde og se succes i deres professionelle og personlige liv.

Stenbukken trives bedst i stabile og velstrukturerede miljøer, hvor de kan føle sig sikre og trygge. De vil også værdsætte en god balance mellem arbejde og fritid, da de ved, hvor vigtigt det er at have tid til at slappe af og genoplade.

I relationer kan stenbukken være lidt reserverede og tilbageholdende med at udtrykke deres følelser, men når de først åbner op, vil de være loyale og pålidelige partnere.

De matcher godt med jomfruen og tyren, da disse stjernetegn også værdsætter stabilitet og praktisk tænkning i relationer.

stenbuk stjernetegn
Vandmandens illustration stjernetegn

Vandmanden

Vandmanden er kendt for at være en fri og uafhængig sjæl, der gør det de har lyst til. Som et lufttegn er vandmanden en tænker og en intellektuel, der sætter pris på frihed, eksperimenter og nye ideer. Vandmanden er også en humanist, der tror på ligebehandling og inklusion, og som har et stort samfundsmæssigt engagement.

Selvom vandmanden foretrækker frihed og uafhængighed, har de også et stort ønske om, at være tæt forbundet med andre mennesker. De har brug for intellektuelle samtaler og mentale udfordringer, og de trives bedst i et miljø, der er præget af åbenhed og accept. Samtidig er de også nysgerrige og eventyrlystne, og de er altid på udkig efter nye oplevelser og oplevelser.

En udfordring for vandmanden er, at de kan være så fokuserede på at leve deres eget liv, at de kan glemme at tage hensyn til andre menneskers følelser. De kan også have svært ved at binde sig til andre og føle sig fanget af forpligtelser. Deres individualitet kan også betyde, at de har svært ved at tilpasse sig til rutineopgaver eller faste rammer.

Vandmanden trives godt i professioner, der giver dem mulighed for at udfordre normer og tænke kreativt, som eksempelvis kunstner, forsker, opfinder eller teknolog. De er også godt egnede til at arbejde i humanitære eller samfundsmæssige organisationer, hvor de kan arbejde for en bedre verden og hjælpe andre.

I kærlighed er vandmanden ofte tiltrukket af andre intellektuelle og frie sjæle, som også ønsker uafhængighed og frihed. De matcher godt med andre lufttegn som tvillingen og vægten, men kan også trives med andre tegn, der sætter pris på frihed og uafhængighed, som eksempelvis skytten eller vandbæreren.