Harachakraet

Harachakraet

Harachakraet er det andet chakra i dit energisystem. På sanskrit hedder det Svadhisthana, hvilket betyder “ens egen bolig”.

Dette chakra er forbundet til nydelsen i dit liv. Din kreativitet, din seksualitet og andre sanselige nydelser og oplevelser. Det du mærker, smager, føler. Mad, kærlighed, vitalitet, motion.

Farven er orange og elementet er vand.

Når chakraet er i balance, er farven dyb og meget varm. Dine behov er opfyldt, og du oplever glæde og tilfredsstillelse. Din vitale energi er høj.

Dit harachakra kan komme i ubalance, hvis du ikke mærker ind i din krops behov for pauser, anderledes livsstil, ro og meditation. Hvis du blot kører på dine sanser og lyster, så vil dette chakra kunne komme i ubalance. Der findes en kæmpe energikilde i harachakraet, men hvis det bruges forkert, kan det være skadeligt for dig. Her er det virkelig vigtigt at mærke godt ind i dig selv, og fokusere på hvad det er i overensstemmelse med dit højere jeg.

Det sker ved at når du oplever noget ubehageligt, traumatiserende, eller blot noget der ikke til svarer den energi du selv har eller ønsker, så kan det lagre sig i dit energichakra.

chakra lotus
Hara chakra symbol

Sådan arbejder du med dit harachakra

Der er flere forskellige måder at arbejde med dit chakra på. Oplever du ubalance i dit harachakra, så kan du med fordel omgive dig med vand. Det er jo et vandelement, så vandet balancerer.

  • Vær i naturen og lyt til vandet ved en bæk
  • Tag en tur på stranden og vær i alliance med havet.
  • Lav yoga der er særligt tilegnet chakra.
  • Drik iskoldt og forfriskende vand.
  • Tag et langt bad.
  • Brug naturens krystaller, til at forstærke og genvitalisere din energi.

Harachakraets krystaller:

Egentlig kan du gå efter farven. Alle de krystaller der er orange.

Det kan fx være: Citrin, brændt citrin, karneol, månesten, agat.