Hjertechakraet

Hjertechakraet

Hjertechakraet er det fjerde chakra i dit energisystem. På sanskrit hedder det Anahata, hvilket betyder “den uanslåede lyd”. Andre oversætter det som “uskadt og ubesejret”. men stadig med reference til universet lyd som runger genkald i hjertet.

Farven er grøn og elementet er luft.

Hjertechakraet er balancegiveren. De tre chakraer underneden beskæftiger sig med mest med det instinktive og jordbundne, mens de tre over hjertechakraet har relation til en højere bevidsthed.

Hjertechakraet er forbundet med ubetinget kærlighed – herunder den åndelige og guddommelige universelle kærlighed, selvkærlighed og relationer. Er dit hjertechakra åbent og i balance føler du en overflod af glæde og passion for livet.

Det der kan lukke dit hjertechakra ned er smertefulde oplevelser og afvisninger fra fortiden og sorg. Det kan betyde at du bygger en mur omkring dit hjerte og lukke af for kærligheden. Måske ender du endda med at give mere end du modtager, og dermed skaber du en ubalance i dit hjertechakra og som følge deraf også i dine relationer med andre.

Hjerte chakra grøn
chakra lotus

Sådan arbejder du med dit hjertechakra

Med et balanceret hjertechakra kan du give og modtage kærlighed ubetinget, og opleve balance i kærligheden. Du føler dig elsket og elsker dig selv og er ikke bange for kærligheden. Du elsker dig selv ubetinget.

Der er flere forskellige måder at arbejde med dit chakra på. Oplever du ubalance i dit hjertechakra, så prøv at møde ubalancen med kærlighed og mildhed.

  • Lav selvkærlige mantraer.
  • Ophold dig i naturen og mærk vinden på dine kinder.
  • Lav yoga der er særligt tilegnet chakra.
  • Lav guidede meditationer, der fokuserer på tilgivelse.
  • Omgiv dig med grønne farver.
  • Brug naturens krystaller, til at forstærke og genvitalisere din energi.

Hjertechakraets krystaller:

Egentlig kan du gå efter farven. Alle de krystaller der er grønne.

Det kan fx være: Malakit, jade, unakit, nefrit og aventurin.