Pandechakraet

Pandechakraet er det sjette chakra i dit energisystem. På sanskrit hedder det Ajna, hvilket betyder “at vide” eller “at befale”.

Farven er indigo og elementet er Æter.

Dette er sindets chakra. Når det vækkes og renses, så skabes der en forbindelse til det guddommelige – til Universet. Pandechakraet skal åbnes gradvis, i en proces. Og de andre chakraer skal beherskes og være i balance, før det giver mening. Hvis ikke kan man blive meget desorienteret og fortvivlet.

Med et aktivt pandechakra kan du se med dit indre øje frem for dine fysiske øjne. Derfor kaldes det for det Tredje øje. Clairvoyance eller klarsyn gør at du kan se klart med dit indre øje i stedet for at se, hvad der er lige foran dig. Med et balanceret tredje øje kan du se livet klart og objektivt ud fra et spirituelt perspektiv.

Dine åndelige vejledere og engle kan kommunikere til dig gennem enkle symboler og billeder i dit sind, for at de kan guide dig. Ofte blot som hurtige billeder.

Energiblokeringer i pandechakraet, giver ofte et tungt sind og stor forvirring og uro. Er du sensitiv kan du have en overaktivt pandechakra som gør dig sårbar overfor alle former for spirituelle væsener og energier.

Det kan du undgå ved at arbejde med at balancere dit pandechakra.

Det tredje øje chakra
chakra lotus

Sådan arbejder du med dit pandechakra

Der er flere forskellige måder at arbejde med dit chakra på. Oplever du ubalance i dit pandechakra, så prøv at lade dig selv i højere grad stå ved din evne til at se igennem det bastante. Omfavn dine evner og frygt ikke, da det skaber blokader. Sig blot at du kun ønsker at se, hvad du kan klare at se.

  • Vær omfavnende overfor dit tredje øje og nysgerrig.
  • Bed dine åndelige vejledere om hjælp til at beskytte dig mod for meget energi eller budskaber du ikke ønsker.
  • Lav yoga der er særligt tilegnet chakra.
  • Lav guidede meditationer, der fokuserer på at åbne og rense pandechakraet.
  • Brug naturens krystaller, til at forstærke og genvitalisere din energi.

Pandechakraets krystaller:

Egentlig kan du gå efter farven. Alle de krystaller der er indigo, som er en mellemting af lilla og blå.

Det kan fx være: Ametyst, ametrin, fluorit.