Rodchakraet

Rodchakraet er den første og nederste chakra i dit energisystem. På sanskrit hedder det Muladhara, hvilket betyder rod eller fundament.

Dette chakra er forbundet til det fundamentale i dit liv. Dit hjem, din familie, din tryghedsfølelse, karriere og økonomi. Det der tilsammen skaber strukturen i dit liv.

Farven er rød og elementet er jord.

Når chakraet er i balance, er farven dyb og meget varm. Du er i balance med dig selv, og har en dyb jordforbindelse. Du oplever fokus og at du nemt kan manifestere de ting du ønsker.

Hvis du oplever uro og angst på disse områder, så kan dit rodchakra være i ubalance. Det sker ved at når du oplever noget ubehgeligt, traumatiserende, eller blot noget der ikke til svarer den energi du selv har eller ønsker, så kan det lagre sig i dit energichakra.

Rodchakra symbol
chakra lotus

Sådan arbejder du med dit rodchakra

Der er flere forskellige måder at arbejde med dit chakra på. Oplever du ubalance i dit rodchakra, så kan du med fordel omgive dig med ting, der har den røde farver. Vores sanser er meget påvirkede af farver. Ved rodchakraet, er det vigtigt at du skaber jordforbindelse, hvis du er ude af kurs.

  • Vær i naturen. Mediter i naturen. Gå blot en tur og vær ekstra opmærksom, på naturens lyde, dufte og farver.
  • Forstil dig selv som et træ eller en blomst med stærke rødder. Visualiser at disse rødder slår forbindelse med jordens kerne, og mærk hvordan denne forbindelse med jorden kan give dig energi.
  • Lav yoga der er særligt tilegnet chakra.
  • Brug naturens krystaller, til at forstærke og genvitalisere din energi.

Rodchakraets krystaller:

Egentlig kan du gå efter farven. Alle de krystaller der er røde, mørkebrune og sorte i farverne.