Solar Plexus Chakra

Solar plexus chakraet er det tredje chakra i dit energisystem. På sanskrit hedder det Manipura, hvilket betyder “navlens juvel”. Dette chakra er da også placeret lige over navlen.

Farven er gul og elementet er ild.

Solar plexus er forbundet til dit ego og dine følelser. Dette chakra kommer derfor tit i ubalance, da vi som mennesker er enormt påvirkede af vores følelser. Dette chakra reagerer på tanker vedrørende bekymring, angst og frygt for fremtiden.

Det er et energicenter, hvilket betyder, at vi igennem dette center kan opfatte andres tanker og følelser. Så hvis din energi er høj, kan andre dræne din energi fra dig i dit solar plexus, med mindre du lærer at beskytte dig selv og lukke dit chakra.

Der kan ligge meget smerte i solar plexus chakraet, da der sker en udrensning af energi igennem det. Følelsesmæssige blokeringer og begrænsninger ligger ofte her.

Når det er i balance er det ægte vitalitet på alle planer. Stor energi og livslyst strømmer igennem dig. Tro på fremtiden, og velvære i nutiden.

solar plexus chakra symbol
chakra lotus

Sådan arbejder du med dit Solar Plexus Chakra

Der er flere forskellige måder at arbejde med dit chakra på. Oplever du ubalance i dit solar plexus chakra, så husk på, at disse ubalancer ofte stammer fra følelsesmæssige begrænsninger. Dem kan du arbejde med psykisk.

  • Giv ego en pause og mediter.
  • Udtryk dine følelser, så intet ophober sig.
  • Lav yoga der er særligt tilegnet chakra.
  • Lav guidede meditationer, der fokuserer på selvaccept.
  • Omgiv dig med gule farver.
  • Brug naturens krystaller, til at forstærke og genvitalisere din energi.

Solar plexus chakraets krystaller:

Egentlig kan du gå efter farven. Alle de krystaller der er gule.

Det kan fx være: Citrin, calcit, gul jade, brændt citrin, rav.